Home Planar Speaker Asylum

Welcome! Need support, you got it. Or share your ideas and experiences.

RE: Help needed: Tympani IVa midrange driver problem

I would not expect significant output from at 20 Hz and 10 kHz from the mid panel so I assume you are running all panels and the tweeter?

Since there is a crossover on each side it pretty unlikely the problem is a speaker.

On the plot you posted the right channel tracks the left channel so left and right speakers are tracking. Left channel is ~5 dB low across the band. That looks like the problem is the input to the left speaker, so amplifier, cable, interconnect, preamp, source.

Have you tried switching cables, left to right? Switch at one place at a time. I would start at the source and switch left for right. (Be sure to turn everything off when you do. LOL) Then the preamp to amp and then the speaker wires, those to the crossover box and from it to the speakers. If the low speaker follows the change you have narrowed down the problem. If not it must be the left speaker.


This post is made possible by the generous support of people like you and our sponsors:
  Kimber Kable  


Follow Ups Full Thread
Follow Ups

FAQ

Post a Message!

Forgot Password?
Moniker (Username):
Password (Optional):
  Remember my Moniker & Password  (What's this?)    Eat Me
E-Mail (Optional):
Subject:
Message:   (Posts are subject to Content Rules)
Optional Link URL:
Optional Link Title:
Optional Image URL:
Upload Image:
E-mail Replies:  Automagically notify you when someone responds.