Home Tube DIY Asylum

Do It Yourself (DIY) paradise for tube and SET project builders.

phasing issue

Got the other pp 6bq5 breadboard up and running this morning and when I started doing some listening tests I thought it sounded out of phase. The imaging was all diffused. To confirm this I reversed the leads on one speaker and sure enough everything popped into focus. Now I am at a loss as to what is causing it to be out of phase. I checked the speaker leads from the opts and they are connected to the opts correctly and the same. I checked the connections to the speakers and they were correct until I switched them. The attached link is to a previous post that has the schem for the amp and a list of changes I have made to it. If anyone has any ideas where to start looking for a wiring mistake I would appreciate it as I have been back over the breadboards quickly and did not find any obvious errors. Not being that familiar with pp amps though I am not sure what part of the amp is likely to cause the problem.



This post is made possible by the generous support of people like you and our sponsors:
  K&K Audio / Lundahl Transformers   [ K&K Audio / Lundahl Transformers Forum ]


Topic - phasing issue - vinnie2 14:22:49 06/27/17 (25)

FAQ

Post a Message!

Forgot Password?
Moniker (Username):
Password (Optional):
  Remember my Moniker & Password  (What's this?)    Eat Me
E-Mail (Optional):
Subject:
Message:   (Posts are subject to Content Rules)
Optional Link URL:
Optional Link Title:
Optional Image URL:
Upload Image:
E-mail Replies:  Automagically notify you when someone responds.